Program

rainbow
Bee Painter

Pengasuh-Pengasuh di Taska Vonad telah dilatih oleh Pusat latihan Vonad untuk membuat aktiviti-aktiviti berdasarkan silibus Kursus Asuhan dan Didikan Awal kanak-kanak Permata yang di iktiraf oleh Jabatan Kebajikan Masyarakat Malaysia dan mempunyai kepakaran , berkelayakan, kemahiran yang cekap untuk mengendalikan kanak-kanak kecil. Penyelia dan pengasuh Taska Vonad juga sebahagian besarnya telah pun berkerja beberapa tahun di Taska Vonad.

 

Oleh sebab itu, Taska Vonad menyedari bahawa pengasuh pengasuh Taska Vonad perlu aktiviti-aktiviti yang menyeronokkan selain dari kesibukan bekerja. Dengan demikian Taska Vonad telah menyumbang kepada Kelab Rekreasi Vonad yang membuat aktiviti reakreasi seperti bowling dan makan malam annual Taska dan Tadika Vonad yang penuh dengan cabutan bertuah bagi pengasuh-pengasuh di Taska Vonad dan guru-guru Tadika Vonad untuk bersuka ria dan bergembira.

 

Oleh itu pengasuh-pengasuh Taska Vonad lebih besemangat ketika melakukan tugasan mereka. Mereka juga mendapat pengiktiran sebagai pengasuh berdaftar Malaysia dari pihak Jabatan Kebajikan Masyarakat.

Loving Little Muslims

gallerycontact